Pagina 1 van 1

Franse lijn gezocht

Geplaatst: 23 okt 2022 23:20
door Mearicka
Beste mede mastfanaten,

Een hele tijd geleden (ik schat, 6 of 7 jaar geleden) ben ik op Google Maps een hoogspanningslijn tegengekomen in Frankrijk met een bijzonder uiterlijk. Nou heb ik al uren besteed aan het terug opzoeken van deze lijn maar zonder succes helaas. Waarom ik de lijn zo bijzonder vond, is vanwege de manier waarop de bovenkant van de masten is ingedeeld. Dit is namelijk een erg duidelijk vierkant. De mast ziet eruit alsof hij geen zware lading aan kV bij heeft en is ook erg dun. Ik herinner me de omgeving als landelijk met bergen.

Hopelijk heeft iemand een idee over welke lijn het zou kunnen gaan! :)

Re: Franse lijn gezocht

Geplaatst: 24 okt 2022 10:23
door Hans
Dit is er eentje voor het MVA-Team.

Helemaal geen foto, en dan ook nog in Frankrijk (een ruim begrip) is wel extra ingewikkeld. Maar ik denk dat we deze kunnen. Er is veel beeldmateriaal vanuit Frankrijk voorhanden dankzij o.a. vakantie slash powersafari van een paar mensen hier. Voordat we daarin duiken, mogelijk is het direct al op te lossen, want Tom heeft afgelopen zomer in Frankrijk de onderstaande oude lijn op de foto gezet en die lijkt eigenlijk volledig te voldoen aan wat je beschrijft. Vierkant uiterlijk, niet te zwaar van snit, landelijke bergen, oud, en zeldzaam.

Zie hier voor het hele topic.

Afbeelding

Re: Franse lijn gezocht

Geplaatst: 19 dec 2023 15:42
door Mearicka
Wat fantastisch! Dat is hem inderdaad! Via nog wat Google Maps speurwerk ben ik in zowel westelijke als oostelijke richting 63 kV lijnen van dit type tegengekomen vanaf station Pratclaux.
Heel erg bedankt! (En tijd om de zomervakantiebestemming eens te veto-en) :grin: