tapatalk

Forumregels, storingsmeldingen van het eigenbedrijf (VNB/ONB) en marktrestricties
Forumregels
Welkom op het forum van HoogspanningsNet (https://www.hoogspanningsnet.com).

1. Algemene functie van het forum

Het forum is bedoeld voor uitwisseling van kennis, beantwoording van vragen, het bediscussiëren van het hoofdonderwerp, van dingen op de mainsite en voor het delen van foto's. Het forum beschikt over Tapatalk om mobiel gebruik te vergemakkelijken. De content van dit forum, hoewel soms ingewikkeld, is in principe geschikt voor alle leeftijden.

2. Gedraging op het forum

Je gebruikersnaam is uniek. Denk er goed over na voordat je hem vastlegt. Nicknames en aliassen zijn toegestaan zodat iedereen die zijn eigen naam niet kan gebruiken (socialmediabeleid van de werkgever) alsnog mee kan doen. Veel gebruikers kiezen voor alleen een voornaam. Er wordt op dit forum geen leeftijdsgrens gehanteerd: iedereen wordt gelijk behandeld. Een URL als gebruikersnaam, controversiële namen of oneerbiedwaardige namen worden niet geaccepteerd. Discutabele emailadressen bij registratie kunnen reden zijn voor accountweigering. De voertaal is Nederlands en incidenteel Engels, Duits of Deens. Het beheer gebruikt de spelling volgens het Witte Boekje.

3. Content en berichten

Berichten worden op vrijwillige basis geplaatst en worden in principe niet verwijderd, tenzij ze een grievende, beledigende of kwetsende lading hebben of bedoeld zijn tot uitlokking. Het forum is niet bedoeld als plek om reclame te maken, maar het opnemen van een link naar je eigen site in je onderschrift is geen probleem. Het forum is niet bedoeld als platform voor enige vorm van activisme, als hotlinkplaats of als plek om te verwijzen naar spam, malware, warez of illegale content. Berichten dienen verder constructief bij te dragen aan discussie en uitwisseling. Het slechts plaatsen van een URL, zelfs indien die relevant is voor de discussie, is niet toegestaan zonder bijgeschreven toelichting.

3. Foto's gehost als bijlage

Foto's dienen legaal te zijn verkregen. Vermeld bij gebruik van foto's van derden altijd de bron en vraag altijd de eigenaar om toestemming. Het plaatsen van foto's geschiedt op conto van de accounthouder van het bericht waarin de foto is geplaatst. De accounthouder draagt te allen tijde de volledige verantwoordelijkheid voor de inhoud van al zijn berichten!
Geplaatste foto's gehost als bijlage kunnen door HoogspanningsNet worden gebruikt op de mainsite en in de netkaart.

5. Rol van de forumgebruikers

De rol van iedere forumgebruiker is persoonlijk. De inhoud van berichten en alles wat daarin wordt getoond, besproken en bekritiseerd, geeft de situatie weer vanuit persoonlijk perspectief van de accounthouder. Gebruikers zijn niet noodzakelijkerwijs bekwaam en berichten kunnen feitelijke onjuistheden bevatten.

6. Omgangsregels.

Het is niet toegestaan om grievende, discriminerende, lasterende, aanstootgevende of ongepaste afbeeldingen te plaatsen. Politiek, religie en moderne maatschappelijke thema's zijn niet toegestaan.

7. Moderatiebeleid.

Er wordt een three strikes out-beleid gehanteerd bij conflicten of overtredingen.
1: waarschuwing
2: tijdelijke afschakeling (30 intradays)
3: permanente afschakeling.
Permanente afschakeling (een ban) is niet herroepbaar en wordt nooit meer opgeheven. In ernstige gevallen kan het beheer direct stap 2 of 3 hanteren.

Vragen kunnen worden gesteld aan het beheerteam.
BUTTON_POST_REPLY
Gebruikers-avatar
Shrek
380 kV + Netkaartcrew
BerichtenCOLON 2506
GeregistreerdCOLON 18 Mei 2012 17:53

tapatalk

Bericht door Shrek » 16 Jan 2014 09:14

Omdat ik nogal vaak onderweg ben voor het werk moet ik het forum dikwijls bekijken op men telefoon. Voor sommige andere fora kan dit via tapatalk, een handige app om onderweg je favoriete threads te volgen.
Zou het misschien mogelijk zijn dit forum ook tapatalk-compatibel te maken? Volgens tapatalk zelf is dat niet heel moeilijk maar de details ken ik niet.

Gebruikers-avatar
Hans
Site Admin + actief in het mainsite team
BerichtenCOLON 3844
GeregistreerdCOLON 03 Dec 2011 20:49

Re: tapatalk

Bericht door Hans » 16 Jan 2014 10:07

Yep, die staat al enige tijd op de wensenlijst. Mark heeft deze reeds enige tijd geleden genoemd en het installeren hiervan staat in de lijst met dingen die gaan gebeuren wanneer het forum wordt overgezet (Operatie Netverzwaring deel II), en zodra dat zover is wordt het ingebouwd.
Eigenlijk had die hele operatie al in de kerstvakantie plaats zullen hebben, maar vanwege een (weliswaar voorzien maar onderschat) technisch probleem is het er nog niet van gekomen.

Wat er op stapel staat is ongeveer het volgende:
- verhuizing van de URL
- installeren Tapatalk (en daarvoor nodig is Automod)
- vusieel aantrekkelijker banner met navigatiemenu
- het klokgetalprobleem
- links in nieuw venster laten openen
- en (indien technisch mogelijk) een functie die afbeeldingen automatisch aan de browser verkleint

Dat is heel wat, en zoals men begrijpt moet daar maar net tijd voor zijn, nog los van de technische details.
Halfverankering is net als Volbeat: het kan altijd

Jacob K
50 kV
BerichtenCOLON 51
GeregistreerdCOLON 03 Dec 2011 23:47

Re: tapatalk

Bericht door Jacob K » 16 Jan 2014 10:20

Hans schreefCOLONtechnisch probleem
De database van het forum is vanwege alle bijlagen zo groot dat het niet mogelijk is om deze in een keer te verplaatsen. Het opknippen en weer aan elkaar monteren van een database is een delicaat werkje waar we eerst mee willen oefenen door een kopie te maken en daarom is het wat vertraagd. Dit staat dus los van tapatalk.

Gebruikers-avatar
Paullus
220 kV
BerichtenCOLON 348
GeregistreerdCOLON 30 Jun 2012 19:45

Re: tapatalk

Bericht door Paullus » 16 Jan 2014 20:08

Fijn dat er zo voorzichtig wordt omgegaan met het geheel. Het zou heel erg jammer zijn als een gedeelte van de data verloren zou gaan.

BUTTON_POST_REPLY