Pagina 1 van 1

Oliedrukhuisjes

Geplaatst: 21 feb 2022 12:03
door Alex P
In het jargonboek mis ik de term "oliedrukhuisje". Zover ik weet zijn die voor oude typen ondergrondse verbindingen, zie bijvoorbeeld hier.

Op Wikipedia ben ik gewend zulke dingen zelf aan te kunnen passen - dat gaat hier helaas niet :grin:

Re: Oliedrukhuisjes

Geplaatst: 21 feb 2022 19:07
door ds23man
Ik hoop dat die troep met de omringende grond inmiddels is gesaneerd. Als je al olievaten een paar meter boven de grond nodig hebt om de kabel "vol" te houden, dan betekend dan gewoon dat er olie in de grond weglekt. Of ze moeten bij het begin en eindpunt een lekbakje hebben staan....

Re: Oliedrukhuisjes

Geplaatst: 22 feb 2022 10:19
door Bob
De olievaten boven de grond zijn om de olie op druk te houden. Dat is zoals het expansievat bij centrale verwarming. Het is niet omdat de olie onder druk staat dat die ook lekt. Bij centrale verwarming lekt het water ook niet.

Re: Oliedrukhuisjes

Geplaatst: 22 feb 2022 13:24
door ds23man

Re: Oliedrukhuisjes

Geplaatst: 22 feb 2022 15:15
door ds23man
Kwam dit tegen:

https://www.recht.nl/rechtspraak/uitspr ... :2019:8652

Liander die 4 weken lang 106 liter olie liet weglekken in 2013 na een schade. Wat denk je wat decennia geleden gebeurde toen we nog niet zo vel waren over milieuvervuiling? Denk dat er in heel Nederland heel veel vervuilde plekken liggen waar ooit eens schade is ontstaan aan oliedrukkabels.

Re: Oliedrukhuisjes

Geplaatst: 22 feb 2022 17:44
door Hans
Alex P schreef:
21 feb 2022 12:03
Op Wikipedia ben ik gewend zulke dingen zelf aan te kunnen passen - dat gaat hier helaas niet :grin:
Dat zelf aanpassen is inderdaad niet zomaar mogelijk op de mainsite. Het forum staat interactie toe (per definitie) en ook de netkaart beschikt over een opzet waarbij een paar handenvol gebruikers met toegekende rechten zelfstandig de inhoud kunnen aanpassen en uitbreiden. Maar de mainsite is in feite nooit meegegroeid in dat model. Die is blijven hangen in de situatie van een jaar of tien geleden: slechts drie mensen (waarvan twee actief) hebben een beheeraccount en zij zijn de enigen die nieuwsitems, rubrieken, infopagina's of grootschalige opmaak kunnen aanpassen. Dat betekent dat alle nieuwe informatie via een van deze personen moet verlopen om op de site terecht te komen. We zien de laatste jaren dat dat een beperkende factor is, want het vormt een bottleneck voor het door kunnen zetten van kennis.

Nu draait de site wel op Wordpress zodat er op papier eenvoudig wel mogelijkheden zijn om (gekende) mensen wat rechten te geven om bepaalde dingen aan te passen. Eigenlijk zouden we dat ook wel begeren. Maar de bestaande mainsite is technisch een log stuk legacy van vijfhonderd pagina's, een onlogische opbouw en een enorme hoeveelheid beelden en afbeeldingen. Het is niet eenvoudig om die te reconstrueren. Daar wordt in feite al jaren tegenaan gehikt. :bang: