Automatische update forumsoftware heeft wat glitches

Forumregels, storingsmeldingen van het eigenbedrijf (VNB/ONB) en marktrestricties
Forumregels
Welkom op het forum van HoogspanningsNet (https://www.hoogspanningsnet.com).

1. Algemene functie van het forum

Het forum is bedoeld voor uitwisseling van kennis, beantwoording van vragen, het bediscussiëren van het hoofdonderwerp, van dingen op de mainsite en voor het delen van foto's. Het forum beschikt over Tapatalk om mobiel gebruik te vergemakkelijken. De content van dit forum, hoewel soms ingewikkeld, is in principe geschikt voor alle leeftijden.

2. Gedraging op het forum

Je gebruikersnaam is uniek. Denk er goed over na voordat je hem vastlegt. Nicknames en aliassen zijn toegestaan zodat iedereen die zijn eigen naam niet kan gebruiken (socialmediabeleid van de werkgever) alsnog mee kan doen. Veel gebruikers kiezen voor alleen een voornaam. Er wordt op dit forum geen leeftijdsgrens gehanteerd: iedereen wordt gelijk behandeld. Een URL als gebruikersnaam, controversiële namen of oneerbiedwaardige namen worden niet geaccepteerd. Discutabele emailadressen bij registratie kunnen reden zijn voor accountweigering. De voertaal is Nederlands en incidenteel Engels, Duits of Deens. Het beheer gebruikt de spelling volgens het Witte Boekje.

3. Content en berichten

Berichten worden op vrijwillige basis geplaatst en worden in principe niet verwijderd, tenzij ze een grievende, beledigende of kwetsende lading hebben of bedoeld zijn tot uitlokking. Het forum is niet bedoeld als plek om reclame te maken, maar het opnemen van een link naar je eigen site in je onderschrift is geen probleem. Het forum is niet bedoeld als platform voor enige vorm van activisme, als hotlinkplaats of als plek om te verwijzen naar spam, malware, warez of illegale content. Berichten dienen verder constructief bij te dragen aan discussie en uitwisseling. Het slechts plaatsen van een URL, zelfs indien die relevant is voor de discussie, is niet toegestaan zonder bijgeschreven toelichting.

3. Foto's gehost als bijlage

Foto's dienen legaal te zijn verkregen. Vermeld bij gebruik van foto's van derden altijd de bron en vraag altijd de eigenaar om toestemming. Het plaatsen van foto's geschiedt op conto van de accounthouder van het bericht waarin de foto is geplaatst. De accounthouder draagt te allen tijde de volledige verantwoordelijkheid voor de inhoud van al zijn berichten!
Geplaatste foto's gehost als bijlage kunnen door HoogspanningsNet worden gebruikt op de mainsite en in de netkaart.

5. Rol van de forumgebruikers

De rol van iedere forumgebruiker is persoonlijk. De inhoud van berichten en alles wat daarin wordt getoond, besproken en bekritiseerd, geeft de situatie weer vanuit persoonlijk perspectief van de accounthouder. Gebruikers zijn niet noodzakelijkerwijs bekwaam en berichten kunnen feitelijke onjuistheden bevatten.

6. Omgangsregels.

Het is niet toegestaan om grievende, discriminerende, lasterende, aanstootgevende of ongepaste afbeeldingen te plaatsen. Politiek, religie en moderne maatschappelijke thema's zijn niet toegestaan.

7. Moderatiebeleid.

Er wordt een three strikes out-beleid gehanteerd bij conflicten of overtredingen.
1: waarschuwing
2: tijdelijke afschakeling (30 intradays)
3: permanente afschakeling.
Permanente afschakeling (een ban) is niet herroepbaar en wordt nooit meer opgeheven. In ernstige gevallen kan het beheer direct stap 2 of 3 hanteren.

Vragen kunnen worden gesteld aan het beheerteam.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Hans
Site Admin + actief in het mainsite team
Berichten: 3835
Lid geworden op: 03 dec 2011 20:49
Dichtstbijzijnde trafo: Veenoord 110/10 kV

Automatische update forumsoftware heeft wat glitches

Bericht door Hans » 20 nov 2018 14:07

De knopteksten, jargonteksten en de dubbele punt ( : , het opsommingsteken) hebben wat problemen sinds het begin van de middag. Antagonist heeft een automatische update van phpBB doorgevoerd via Installatron en die is deze keer niet helemaal goed gegaan.

We zien het een paar uur aan, als we niet de enige zijn zal wel een patch verschijnen. Zo niet, dan moeten we zelf aan de slag.
Alles functioneert wel normaal, alleen de teksten zijn wat afwijkend.

Pardon voor het ongemak.

Gebruikersavatar
Dave
110 kV
Berichten: 137
Lid geworden op: 11 sep 2015 17:56
Dichtstbijzijnde trafo: Nederweert

Re: Automatische update forumsoftware heeft wat glitches

Bericht door Dave » 20 nov 2018 22:44

Ik zie zojuist dat het jargon bewaard is gebleven onder Nederlands (informeel). En ik heb ook veel problemen met het upgraden van phpBB, dus je bent niet de enige! :haar:

Gebruikersavatar
Hans
Site Admin + actief in het mainsite team
Berichten: 3835
Lid geworden op: 03 dec 2011 20:49
Dichtstbijzijnde trafo: Veenoord 110/10 kV

Re: Automatische update forumsoftware heeft wat glitches

Bericht door Hans » 21 nov 2018 14:23

Interessant om te horen. Dave.

Een klein onderzoek van Mark en ondergetekende leerde dat het taalbestand Nederlands_formal al jaren is verlaten en is ingeruild voor Nederlands_informeel. Maar door Installatron was om een of andere onnaspeurbare reden de defaultkeuze overschreven waardoor het forum vanzelf koos voor een brak bestand dat al elf jaar als abandonware in de installatie rondzwerft. Heel veel termen en knopteksten zijn in phpBB3 veranderd en kunnen niet meer aangeroepen worden vanaf Nederlands_formal. Omdat er ook een functie in de installatie zit die graceful failing mogelijk maakt crasht de zaak niet maar komt de technische aanduiding er dan te staan, uit een laag dieper dan de skin die het taalbestand eroverheen gooit. In plaats van 'Profiel bekijken' komt er dan te staan 'UCP_VIEW_PROFILE' ofzo.

Het lijkt een glitch te zijn die vaker is gezien door mensen die Installatron gebruiken, telkens in combinatie met de naam van onze webhost. Ook bijna precies een jaar geleden hebben mensen dit probleem gezien, maar wij zijn toen kennelijk ontsnapt.

In ieder geval is er binnen Installatron een snelinstelling die de default taaltemplate kan veranderen. Die heb ik teruggezet naar Nederlands_informeel. Vervolgens is de jargonmodificatie weer aangezet en de N-1 toestand kan weer worden opgeheven.
Deze keer zijn we goed weggekomen.
Halfverankering is net als Volbeat: het kan altijd

Gebruikersavatar
Hans
Site Admin + actief in het mainsite team
Berichten: 3835
Lid geworden op: 03 dec 2011 20:49
Dichtstbijzijnde trafo: Veenoord 110/10 kV

Re: Automatische update forumsoftware heeft wat glitches

Bericht door Hans » 20 apr 2019 22:39

Gisteren trad deze vervelende storing opnieuw op. Het zal waarschijnlijk wel enkele mensen zijn opgevallen dat op het forum wederom COLON stond en sommige knopteksten terug leken te vallen op hun systeemnaam. De situatie leek daarmee identiek aan wat er in november aan de hand was.

Inmiddels is het opgelost op dezelfde wijze als toen, waarmee de normale toestand op dit net is hersteld.

Plaats reactie