Het hoogspanning vervangings project voor Simcity, met Max

Is een hoogspanningsmast voor jou meccano next level? Kan je goed masttekeningen, computermodellen of stations maken? Welkom bij de modelbouwers
Gebruikersavatar
Max
380 kV + 3D Pylon Modeler
Berichten: 566
Lid geworden op: 07 dec 2011 22:03
Favoriete mastsoort: gtb - ehv portaalmast
Locatie: Vlaardingen

Re: Het hoogspanning vervangings project voor Simcity, met M

Bericht door Max » 15 apr 2012 16:46

en nu is het tijd voor een in-game shotje

Afbeelding

die heb ik hier helemaal nog niet gehad joh

iniedergeval een 150kV buismast en de 380iger waar ik alle 2 mee bezig ben
daarna ga ik de eindhoven lijn proberen en daarna ga ik eens voor de lol een gaffelmast maken

edit: ik ontdek nu net dat ik weer eens 2 latten ben vergeten bij het broekstuk
'your personal grid modeler'

bas380
380 kV + bouwde ZL-MEE in 3D
Berichten: 819
Lid geworden op: 06 apr 2012 19:01
Favoriete mastsoort: Masten van het PEB en EGD

Re: Het hoogspanning vervangings project voor Simcity, met M

Bericht door bas380 » 15 apr 2012 16:56

wow, dat ziet er mooi uit!

Ik ben benieuwd naar die portaalmast.
Thuis in zijn EGD gebied

Gebruikersavatar
Peter
380 kV + Netkaartcrew
Berichten: 2932
Lid geworden op: 07 dec 2011 20:02
Favoriete mastsoort: Donaumast
Locatie: Almelo Tusveld

Re: Het hoogspanning vervangings project voor Simcity, met M

Bericht door Peter » 16 apr 2012 10:39

Dat ziet er inderdaad heel realistisch uit, ook vind ik de 150kV buismast er goed uit zien!

Het is alleen jammer dat er al jaren geen nieuwe versie van Simcity is uitgekomen, maar wellicht gaat daar in 2013 verandering in komen. Ik heb wel zoiets gelezen. Vroeger kon ik me uren vermaken met Simcity.

Gebruikersavatar
Max
380 kV + 3D Pylon Modeler
Berichten: 566
Lid geworden op: 07 dec 2011 22:03
Favoriete mastsoort: gtb - ehv portaalmast
Locatie: Vlaardingen

Re: Het hoogspanning vervangings project voor Simcity, met M

Bericht door Max » 01 mei 2012 23:54

ja ik ben benieuwd hoe ze dat met die nieuwe gaan doen verder. Ik hoop op 'interactieve draden' dus zeg maar draden die door de engine van het spel als bewegen doormiddel van physics. dit zou alles echt zo'n stuk makkelijker maken.

anyway,
Ik ben eindelijk klaar met me Franse 20kV set:

Afbeelding

Het is een kwestie van een installer inelkaar schroeven en nog wat kleine bug fixjes en dan wordt hij op Simtropolis.com gezet.

Hierna wordt t voor hier interessant aangezien ik dan verder ga met de 150kV buismast set. Daar is eigenlijk nog redelijk veel vraag naar namelijk.
'your personal grid modeler'

Gebruikersavatar
Ot
Actief in het mainsite team
Berichten: 562
Lid geworden op: 11 dec 2011 21:59
Locatie: zwolle weteringkade

Re: Het hoogspanning vervangings project voor Simcity, met M

Bericht door Ot » 02 mei 2012 21:07

mooi werk, ik zou er biijna simcity door gaan spelen.

maakt het eigenlijk in moeilijkheid uit of je een buismast modeleert of een lattenmast? buis lijkt me makkelijker maar soms blijkt dat helemaal niet zo te zijn en misschien is dat hier ook?
50 kV | DENK aan de kleintjes! STOP het UITRUIL BEGINSEL!!

Gebruikersavatar
Max
380 kV + 3D Pylon Modeler
Berichten: 566
Lid geworden op: 07 dec 2011 22:03
Favoriete mastsoort: gtb - ehv portaalmast
Locatie: Vlaardingen

Re: Het hoogspanning vervangings project voor Simcity, met M

Bericht door Max » 03 mei 2012 23:12

ik zou t doen (A) er is sowieso heel veel te downloaden wat simcity echt leuk maakt! (En meer als Europa wat ik zelf een hele belangrijke vond.)

Een buismast is inderdaad veel makkelijker en veel tijd besparender om te maken. Maar uiteindelijk is het allebei goed te doen als redelijke modelbouwer. de tijd bij een lattenmast zit m vooral in het bouwen van de latten zelf. Aangezien het model volledig 3d is gebruik ik daar geen 2d texturen voor. Ik ben wel tijdrovender bezig. maar het resultaat is altijd beter.

Helaas werkt t met google earth heel anders het modelbouwen. Ze vinden het zelf een gebruiksvriendelijke manier. Maar ik zie er meer nut in als ze ook een variant hadden voor mensen die met andere modelbouwprogramma's werken. Maar goed we gaan snel eens aan de slag met google earth.
'your personal grid modeler'

Gebruikersavatar
Max
380 kV + 3D Pylon Modeler
Berichten: 566
Lid geworden op: 07 dec 2011 22:03
Favoriete mastsoort: gtb - ehv portaalmast
Locatie: Vlaardingen

Re: Het hoogspanning vervangings project voor Simcity, met M

Bericht door Max » 14 mei 2012 18:22

hier is de voorlopige vooruitblik van de draagmasten voor de 150kV set.
de 4e met de V ophanging is een twijfel geval. aangezien ik daar de draden op een apparte manier voor moet aan passen. In de draadloze versie komt die sowieso.

foto:
Afbeelding

Aangezien ik geen 100 meter van de 50kV verbindingen zit bij harderwijk heb ik ook een mooie foto van het start punt kunnen maken van de tonmast daar. Dus ik ga weer me best doen hem zo realistisch mogelijk te krijgen
'your personal grid modeler'

Gebruikersavatar
Jeroen
50 kV
Berichten: 53
Lid geworden op: 16 feb 2013 16:27
Favoriete mastsoort: Franse Chats - Donaumast
Locatie: Schiedam

Re: Het hoogspanning vervangings project voor Simcity, met M

Bericht door Jeroen » 17 feb 2013 20:17

Echt prachtig, maar waarom heb je ze niet op simtropolis gezet?
Hoogspanningsmast liefhebber

Gebruikersavatar
Max
380 kV + 3D Pylon Modeler
Berichten: 566
Lid geworden op: 07 dec 2011 22:03
Favoriete mastsoort: gtb - ehv portaalmast
Locatie: Vlaardingen

Re: Het hoogspanning vervangings project voor Simcity, met M

Bericht door Max » 17 feb 2013 20:53

Mijn laptop waar deze projecten op stonden was overleden. Heb daarna nooit meer echt de motivatie gevonden om met t hele zooitje opnieuw te beginnen.
'your personal grid modeler'

Gebruikersavatar
Ot
Actief in het mainsite team
Berichten: 562
Lid geworden op: 11 dec 2011 21:59
Locatie: zwolle weteringkade

Re: Het hoogspanning vervangings project voor Simcity, met M

Bericht door Ot » 06 mar 2013 11:29

simcity mensen we hebben een probleem

ik las vanmorgen in de krant dat simcity 5 het niet meer heeft ingebouwd dat je nieuwe stadsdelen met hoogspanningslijnen en waterleidingen moet aansluiten. "om het spel beter speelbaar en overzichtelijk te houden kan je nu alleen nog maar wegen leggen en de rest komt vanzelf" of zoiets stond er in de krant.
Nou lekker is dat, einde van een tijdperk
50 kV | DENK aan de kleintjes! STOP het UITRUIL BEGINSEL!!

Plaats reactie