Het algemene weertopic

Schakel het circuit even af voor wat sociaal onderhoud in de OT-hoek
BaDu
Globale moderator
Load: 1358
Ingelust: 18 mar 2014 13:55
Favoriete mastsoort: Deltamast
Dichtstbijzijnde trafo: Kattenberg

Re: Het algemene weertopic

Load Ingevoed door BaDu » 18 jul 2017 09:54

Ik heb nog wel wat mooie dagen nodig om aan de geplande jaarproductie van mn zonnepanelen te komen, duimen dus.
KML-generator generator

Mastbeeld van deze aangeslotene
Hans
Site Admin + actief in het mainsite team
Load: 2765
Ingelust: 03 dec 2011 20:49
Favoriete mastsoort: Tonmast
Dichtstbijzijnde trafo: Veenoord en Wageningen

Re: Het algemene weertopic

Load Ingevoed door Hans » 18 jul 2017 15:41

Tja, dan val ik toch uit de toon hier. Qua onweer is dit jaar om te janken, maar agrarisch is het geen slecht seizoen. Eerder wat aan de droge en zonnige kant hier in Drenthe (inderdaad kwamen we beter weg dan Twente) en vooral tussen half mei en laat juni ook duidelijk aan de warme kant. Verder sinds die dagen nu een vrij normaal beeld zoals we dat maar al te goed kennen van een zeeklimaat-light: onbestendig, maar weinig extremen in welke richting dan ook. Enigszins 2009-achtig, met als verschol dat de timing en locatie van de onweersituaties toen keer op keer perfect vielen (topseizoen) terwijl dat dit jaar juist telkens precies verkeerd uitvalt voor dit gebied.

Maar we moeten nog wel even, en ach, de belangrijkste weken zijn nog ophanden. De scholen in noordelijk Nederland hebben immers nog steeds geen zomervakantie. (Het is een grof schandaal en een gotspe dit jaar .:censuur: , pas op 22 juli. Zo laat kan ik me niet herinneren zelf ooit vakantie gekregen te hebben en ik kan me zeker met het mooie weer van deze week de woede van de scholieren zoals al eerder genoemd maar al te goed voorstellen.)

We zullen eens zien wat augustus gaat doen. In elk geval is de zee nog niet te heet aangelopen, dus de kans op een Europese Moessonaugustus is niet groter dan normaal.
Trots geboren in het 110 kV-gebied

Mastbeeld van deze aangeslotene
Peter
380 kV + Netkaartcrew
Load: 2903
Ingelust: 07 dec 2011 20:02
Favoriete mastsoort: Donaumast
Dichtstbijzijnde trafo: Almelo Tusveld

Re: Het algemene weertopic

Load Ingevoed door Peter » 25 jul 2017 07:54

Qua onweer en zonneschijn valt het tegen hier in Twente. We hebben de afgelopen dagen wel een paar onweersbuien gehad maar veel was het niet, al had vorige week woensdag een stevige bui nog wel valwinden bij zich waardoor er in de buurt bij een containerterminal een paar (lege) zeecontainers zijn omgewaaid.

Ik heb wel het idee dat stabiel zomerweer steeds zeldzamer wordt in dit deel van Europa. Het is gewoon frustrerend om te zien dat grote delen van Europa wel zomerweer hebben en dat wij weer onder die kloterige depressies vanuit het noordwesten liggen. Het is eigenlijk sinds de zonnewende niks meer met de zomer voor mijn gevoel. Of erg nat, of erg onstabiel en vochtig warm. Juli kunnen we dit jaar alweer als verloren beschouwen voor standvastig zomerweer. Maar goed, vorig jaar kwam augustus met een fraaie tweede helft. Hopelijk knapt het dit jaar ook nog een beetje op want het is telkens het hoogseizoen dat het laat afweten.

Mastbeeld van deze aangeslotene
Mark
Globale moderator
Load: 1136
Ingelust: 25 jan 2012 01:06
Favoriete mastsoort: Donaumast
Dichtstbijzijnde trafo: Spijkenisse
Contact:

Re: Het algemene weertopic

Load Ingevoed door Mark » 05 aug 2017 10:35

Qua zon valt het wat tegen, maar ik ben er eerlijk gezegd niet rouwig om dat er geen tropische temperaturen zijn. Zeker als je vergelijk met zuid- en oost-Europa :o .

Mastbeeld van deze aangeslotene
Peter
380 kV + Netkaartcrew
Load: 2903
Ingelust: 07 dec 2011 20:02
Favoriete mastsoort: Donaumast
Dichtstbijzijnde trafo: Almelo Tusveld

Re: Het algemene weertopic

Load Ingevoed door Peter » 05 aug 2017 22:53

Het is gewoon raar verdeeld in Europa momenteel. In Zuid- en Oost-Europa de hitte en hier weer de gebruikelijke "zomermoesson", al is het dit jaar niet zo erg als in 2011, die zomer was legendarisch slecht. Wel valt het ondanks het volledig ontbreken van stabiel zomerweer het onweer wederom tegen in onze regio. Als het dan toch niet stabiel wil worden mag het wel een keer lekker knetteren. Maar het is gewoon jammer dat telkens in de vakantieperiode de zomer in het slob raakt. Gelukkig heb ik dan juist nu even geen vakantie en zo langzamerhand vind ik het niet erg om juist in de hoogzomer te werken aangezien het mooie weer de laatste jaren toch vaak in het voor- en najaar zit.

Verder tonen nu ook de cijfers aan dat juli gewoon een slechte zomermaand was. De temperatuur was op zich redelijk maar het algemene weerbeeld niet. Te nat en te weinig zon. Verder zien we nog steeds weinig verbetering, komende week weer een koude put boven ons hoofd en het is nog steeds alle dagen half tot zwaar bewolkt, alle dagen kans op regen of een bui en aan de frisse kant. En dat noemen ze hier dan zomer...

Plaats reactie

Wie is er onder spanning

Aangeslotenen op dit net: Geen aangeslotenen en 1 klantaansluiting