Fool of Full Frame, Rauwe Data en zo

Schakel het circuit even af voor wat sociaal onderhoud in de OT-hoek
Gebruikersavatar
Mark
Globale moderator
Berichten: 1148
Lid geworden op: 25 jan 2012 01:06
Favoriete mastsoort: Donaumast
Locatie: Spijkenisse
Contacteer:

Re: Fool of Full Frame, Rauwe Data en zo

Bericht door Mark » 17 okt 2017 13:15

Ik denk dat een 7D Mk2 in die behoefte ruimschoots voldoet. Ik heb deze camera enkele keren mogen gebruiken en het is een schitterend werkpaard.

Gebruikersavatar
Peter
380 kV + Netkaartcrew
Berichten: 2932
Lid geworden op: 07 dec 2011 20:02
Favoriete mastsoort: Donaumast
Locatie: Almelo Tusveld

Re: Fool of Full Frame, Rauwe Data en zo

Bericht door Peter » 30 okt 2017 18:56

Afgelopen weekend heb ik hem dan gekocht, de Canon EOS 7D Mark II :grin: Veel foto's heb ik er nog niet mee gemaakt maar het is een geweldige camera met absurd veel mogelijkheden, vandaar dat ik nog druk bezig ben met het doorlezen van de handleiding...

Gezien mijn budget was het de keuze tussen een "instap" full frame (6D of 6D Mark II) of het topmodel op APS-C gebied, de 7D Mark II. Aangezien ik graag een snelle camera wil met een hoge framerate is de keuze op de 7D Mark II gevallen en ook op het gebied van scherptediepte (ik wil juist veel scherptediepte met landschappen of langs het spoor) is een kleinere sensor juist in het voordeel. Bovendien schiet ik het meeste toch buiten met goed licht, dus heb ik de betere ISO prestaties van de full frame modellen niet echt nodig. Een nieuwe 1D body is me gewoon te duur. Ik ga geen 6000 euro neerleggen voor alleen een body, dan steek ik het geld liever in goed glas zoals de 24-70 f2.8L II :)

Gebruikersavatar
Hans
Site Admin + actief in het mainsite team
Berichten: 2813
Lid geworden op: 03 dec 2011 20:49
Favoriete mastsoort: Tonmast
Locatie: Veenoord en Wageningen

Re: Fool of Full Frame, Rauwe Data en zo

Bericht door Hans » 30 okt 2017 19:28

Gefeliciteerd! Een goede camera die je kan leren kennen en waar je uiteindelijk mee kan lezen en schrijven is zijn geld zeker waard als het erop aankomt. Ondanks dat ik zelf geen fotograaf ben is het altijd mooi om te zien hoe de sterk ervaren mensen bijna kunnen toveren met hun camera. Collega-stormchasers kennen hun camera door en door en ze weten blindelings in welke omstandigheden ze het apparaat probleemloos kunnen vertrouwen of wanneer er wat extra samenwerking met de fotograaf vereist is. We zijn benieuwd naar de bijvangst.
Trots geboren in het 110 kV-gebied

Plaats reactie