Hoogspannings project

Voor al je vragen over het elektriciteitsnet, hoog- en middenspanningstechniek waarop je het antwoord maar niet kunt vinden. Wellicht kan iemand je helpen
Plaats reactie
Mastbeeld van deze aansluiting
GeorgeKeijzer
Nieuw forumlid. Wees vriendelijk voor 'm ;-)
Loads: 1
Aangesloten op: 29 nov 2016 13:16

Hoogspannings project

Load door GeorgeKeijzer » 29 nov 2016 13:31

Hallo mijn naam is George,

Ik heb een vraag maar ik doe eerst even een korte samenvatting hoe deze vraag tot stand is gekomen.
Ik ben een 4e jaars werktuigbouwkunde student en op dit moment zit in in Ierland en doe ik een minor in Energy en Environmental. Nu heb ik een vak waarbij ik uitleg krijg en zelf moet onderzoeken hoe het hoogspanning net in Ierland in elkaar zit. Nu moet ik over een bepaald gedeelte samen met twee anderen een verslag en presentatie maken. Het verslag en de presentatie gaan over het volgende project:
http://www.eirgridgroup.com/the-grid/pr ... e-project/

Kort samengevat gaat het project over de verbetering van een hoogspanningsnet in een bepaalde regio omdat er een grotere vraag van elektriciteit is gekomen de afgelopen jaren.

Nu is mijn taak om dit project te vergelijken met een project van een ander land. En nu ik natuurlijk uit Nederland kom wil ik graag een project zoeken uit Nederland. Nu is alleen mijn probleem dat ik niet een vergelijkbaar project kan vinden. Ik kan alleen projecten vinden waar de hoogspannings kabels worden vervangen om redenen zoals meer input van elektriciteit (denk aan windmolens etc.)
Deze heb ik gevonden op:
http://www.tennet.eu/?L=0

Nu is mijn vraag of een van jullie een project in Nederland weet waar goede informatie over te vinden is die op het project in Ierland lijkt.

George

Mastbeeld van deze aansluiting
Knarvel
380 kV + Netkaartcrew
Loads: 927
Aangesloten op: 29 apr 2012 18:19
Favoriete mastsoort: Gaffelmast

Re: Hoogspannings project

Load door Knarvel » 29 nov 2016 19:33

Dag George,

Het Eiregrig project Dronegal wordt nu nog slechts summier beschreven, maar op de netkaart kijkende, is het een netverzwaring van enige 110 kV lijnen. Dergelijke projekten vind je in NL alleen in de noordelijke provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. De rest van Nederland heeft om mij onbekende reden de cascade 380-150-50-20-10-0,4 (van de lagere spanningen kunnen er dan 1 0f 2 overgeslagen worden, dat verschilt van de ene situatie naar de andere.
In 2005 was er een hoogspanningsdingetje in Hardenberg wat tot een netreconstruktie heeft gevoerd, helaas met veel kabel ipv lijnen, maar dat terzijde. Er is daarover ook een uitgebreid raport geschreven wat je op het internet kan vinden met constateringen en aanbevelingen... Ik zet het hier maar ff in de bijlage als service aan de drukbezette student. Er is hier nog wat te vinden van de OvV, wellicht kan je hiermee uit de voeten...
DTE-Haaksbergen-kst-29023-23-b3.pdf
(351.09 KiB) 178 keer naar een eigennet overgebracht

Plaats reactie