Mastvak 1 van 1

Automatische update forumsoftware heeft wat glitches

Ingevoed: 20 nov 2018 14:07
door Hans
De knopteksten, jargonteksten en de dubbele punt ( : , het opsommingsteken) hebben wat problemen sinds het begin van de middag. Antagonist heeft een automatische update van phpBB doorgevoerd via Installatron en die is deze keer niet helemaal goed gegaan.

We zien het een paar uur aan, als we niet de enige zijn zal wel een patch verschijnen. Zo niet, dan moeten we zelf aan de slag.
Alles functioneert wel normaal, alleen de teksten zijn wat afwijkend.

Pardon voor het ongemak.

Re: Automatische update forumsoftware heeft wat glitches

Ingevoed: 20 nov 2018 22:44
door Dave
Ik zie zojuist dat het jargon bewaard is gebleven onder Nederlands (informeel). En ik heb ook veel problemen met het upgraden van phpBB, dus je bent niet de enige! :haar:

Re: Automatische update forumsoftware heeft wat glitches

Ingevoed: 21 nov 2018 14:23
door Hans
Interessant om te horen. Dave.

Een klein onderzoek van Mark en ondergetekende leerde dat het taalbestand Nederlands_formal al jaren is verlaten en is ingeruild voor Nederlands_informeel. Maar door Installatron was om een of andere onnaspeurbare reden de defaultkeuze overschreven waardoor het forum vanzelf koos voor een brak bestand dat al elf jaar als abandonware in de installatie rondzwerft. Heel veel termen en knopteksten zijn in phpBB3 veranderd en kunnen niet meer aangeroepen worden vanaf Nederlands_formal. Omdat er ook een functie in de installatie zit die graceful failing mogelijk maakt crasht de zaak niet maar komt de technische aanduiding er dan te staan, uit een laag dieper dan de skin die het taalbestand eroverheen gooit. In plaats van 'Profiel bekijken' komt er dan te staan 'UCP_VIEW_PROFILE' ofzo.

Het lijkt een glitch te zijn die vaker is gezien door mensen die Installatron gebruiken, telkens in combinatie met de naam van onze webhost. Ook bijna precies een jaar geleden hebben mensen dit probleem gezien, maar wij zijn toen kennelijk ontsnapt.

In ieder geval is er binnen Installatron een snelinstelling die de default taaltemplate kan veranderen. Die heb ik teruggezet naar Nederlands_informeel. Vervolgens is de jargonmodificatie weer aangezet en de N-1 toestand kan weer worden opgeheven.
Deze keer zijn we goed weggekomen.

Re: Automatische update forumsoftware heeft wat glitches

Ingevoed: 20 apr 2019 22:39
door Hans
Gisteren trad deze vervelende storing opnieuw op. Het zal waarschijnlijk wel enkele mensen zijn opgevallen dat op het forum wederom COLON stond en sommige knopteksten terug leken te vallen op hun systeemnaam. De situatie leek daarmee identiek aan wat er in november aan de hand was.

Inmiddels is het opgelost op dezelfde wijze als toen, waarmee de normale toestand op dit net is hersteld.