Mastvak 1 van 1

150Kv kabel Beverwijk

Ingevoed: 04 okt 2016 22:03
door Cornee
Op de netkaart is een 150Kv te zien in Beverwijk. Het gaat mij vooral om de kabel die over 'Ankie's Hoeve' loopt (Langs de Velserweg). Er lopen twee strepen op de kaart. Zijn dat nieuw aangelegde kabels?

Er lagen altijd 150Kv kabels. Die liepen grofweg over/langs de Spoorsingel, Meerplein en Ankie's Hoeve. De gemeente zegt dat ze weggehaald zijn. Net als de moffen en oliedrukkelders op het terrein van Ankie's Hoeve.
Wat ook opvallend is is dat de gemeente aangeeft dat de kabels op het Meerplein zijn weggehaald (die heeft naar alle waarschijnlijkheid nooit open gelegen, dus vreemd).

Wie heeft er wat meer info. Klopt de netkaart? Zijn dat nieuwe kabels? Zijn het de oude? Klopt bovenstaand verhaal?

Re: 150Kv kabel Beverwijk

Ingevoed: 05 okt 2016 01:13
door Knarvel
Bij wegenkruisingen liggen de kabels vrijwel altijd in mantelbuizen, dus het verwijderen van deze kabels zou daar heel goed zonder grondroeiring gebeurt kunnen zijn. Dat is zelfs waarschijnlijk, want lege mantelbuizen zijn in de regel hun gewicht in goud waard.
Als de gemeente aangeeft dat er kabels verwijdert zijn, kan je daar best wel op vertrouwen, maar bij mijn weten zijn de oude oliedrukkabels daar door modernere typen met met PE-isolatie ipv papier/olie en een grotere capaciteit vervangen. (die vervanging kan heel wel een iets ander tracee volgen).
Overigens betekend de mededeling dat deze kabel op het terrein van de voormalige Ankies Hoeve verwijdert is niet automatisch dat deze over de gehele lengte uitgegraven zal zijn. Kabels verwijderen is een dure klus die alleen bij concrete noodzaak, zoals het bouwrijp maken van een terrein tbv nieuwbouw, aangepakt wordt. in het algemeen worden afgedankte kabel pas verwijdert als de grond ter plaatse vanwege een ander pojekt geopend wordt.
Als je het precies wilt weten zou je een WOB verzoek bij de gemeente kunnen indienen, want ook het verwijderen van een kabel vergt een besluit van het bevoegd gezag...

Kan je enig inzicht in de achtergrond van je vraag geven?

Re: 150Kv kabel Beverwijk

Ingevoed: 09 okt 2016 10:20
door Cornee
Uit een schrijven van de gemeente blijkt dat de 150Kv kabel verwijderd is maar niemand heeft ooit gezien dat die kavel heeft open gelegen (zie bijgevoegd bestand). Op de netkaart is ook gewoon de 150Kv kabel te zien (licht blauwe lijn). Wat klopt wel en wat klopt niet. Een wob verzoek indienen is een mogelijkheid maar gezien hier op dit forum veel kennis zit wil ik het eerst op deze manier proberen.