Bing Maps

Discussieer mee over de wereld van het grootschalig elektriciteitsnet en alles wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
Mastbeeld van deze aansluiting
ElektroThriller
Nethistorienestor
Loads: 2925
Aangesloten op: 12 mar 2012 12:29
Favoriete mastsoort: Donaumast vooral jaren 40
Dichtstbijzijnde trafo: Almere De Vaart

Bing Maps

Load door ElektroThriller » 29 okt 2012 10:43

Naast Windows 8 heeft Microsoft ook nuttige zaken gebracht, zij het nog in de bètafase: Bing Maps. Helaas is de software nog niet zo stabiel, maar ik heb een birdeye's view geproduceerd van masten die ik zaterdag had gefotografeerd.
Ook in andere situaties heb ik er profijt van gehad. Maar YMMV.
Je ziet dat alle vier portalen een geel bordje bezitten, dus als een mast worden gekwalificeerd (net als bij Muiderberg).
Schermafbeelding 2012-10-28 om 13.18.01.png
Bing Maps. Onderlangse kruising van Diemen - Ens met Harderwijk - Lelystad en Hattem - Lelystad.
Schermafbeelding 2012-10-28 om 13.18.01.png (1.31 MiB) 1172 keer geschouwd
Groenestroomcircuitsspotter sinds 19 april 2013

Mastbeeld van deze aansluiting
Knarvel
380 kV + Netkaartcrew
Loads: 862
Aangesloten op: 29 apr 2012 18:19
Favoriete mastsoort: Gaffelmast
Dichtstbijzijnde trafo: Waarderpolder

Re: Bing Maps

Load door Knarvel » 30 okt 2012 11:57

Interessante ontwikkeling, het kaart- en beeldmateriaal is veel actueler dan GoogleEarth, dus misschien dat die nu de noodzaak zien voor updates... Tekenmogelijkheden zijn mogelijk iets uitgebreider, stippellijnen (bv voor ondergrondse delen van een lijnverbinding) zijn mogelijk. Im- en export met .kml is mogelijk. Maar om het gemakkelijk te gebruiken moet je bij MS-live (=Passport) een id aanmaken. Net als Google willen die meteen je tel.nr. weten, je vraagt je af waarvoor...

Grappig zijn de verschillen tussen "Aerial" en "Birdeye" vieuw, kijk maar eens op de locaties van Wateringen en Simonshaven.

Als het allemaal stabiel in bedrijf is, kunnen we de snk eens laden en kijken hoe het smoelt en wat de verschillen met GE in de praktijk zijn.

Mastbeeld van deze aansluiting
Hans
Site Admin + actief in het mainsite team
Loads: 3002
Aangesloten op: 03 dec 2011 20:49
Favoriete mastsoort: Tonmast
Dichtstbijzijnde trafo: Veenoord en Wageningen

Re: Bing Maps

Load door Hans » 30 okt 2012 22:54

...wauw... dat screenshot... (oh, sorry )

Enerzijds is dit gewoon een schaamteloze kopie van iets waar de concurrent eerst mee was. Maar anderzijds zitten we inmiddels zeker wel te wachten op actueler kaart- en beeldmateriaal. Zeker als de resolutie beter is. Dat men telefoonnummers en andere gegevens weten wil - tsja, dat is misschien wel inherent aan deze tijd waarin dit soort prachtige producten ons voor niks aangeboden worden. Zoals Johan Cruijff dan maar zei: ellek nadeel hep se foordeel.

Als een KMZ-bestand inderdaad uitwisselbaar blijkt (en net wat Knarvel zegt: als het allemaal stabiel blijft en als het überhaupt beklijft), dan hebben we een mooie nieuwe tool te pakken. In dat geval is het een koud kunstje om netkaarten ook gewoon voor dit platform aan te bieden zonder veel extra moeite.
De tijd zal het leren en het is zeker iets om in tussentijd scherp in de gaten te houden. Overigens net als OSM en eventuele mogelijkheden tot uitwisseling.
Trots geboren in het 110 kV-gebied

Plaats reactie