Hoogspanningsnet Hardware: De HSNetMeter

Discussieer mee over de wereld van het grootschalig elektriciteitsnet en alles wat daarmee te maken heeft
Mastbeeld van deze aansluiting
Dutchbirdie
laagspanning
Loads: 9
Aangesloten op: 23 jun 2017 15:31
Favoriete mastsoort: Wintrack
Dichtstbijzijnde trafo: Hoogezand-Kropswolde

Re: Hoogspanningsnet Hardware: De HSNetMeter

Load door Dutchbirdie » 12 sep 2018 16:25

Door de heerlijke zomer en treurige familie omstandigheden aan deze kant, niet met de meter bezig geweest. Binnenkort ga ik me even weer inlezen in de materie en op zoek naar een soldeerstation. Dan kijken of ik een Raspberry kan scoren en me daar ook wat in kan verdiepen. Had gedacht dat het wat simpeler zou zijn, maar er komt toch nog wat bij kijken. Dit onderwerp maar goed uitpluizen voor de tips e.d. Eerst even lekker op vakantie. 8-)
Komt vast goed. :grin:

Mastbeeld van deze aansluiting
Hans
Site Admin + actief in het mainsite team
Loads: 3068
Aangesloten op: 03 dec 2011 20:49
Favoriete mastsoort: Tonmast
Dichtstbijzijnde trafo: Veenoord en Wageningen

Re: Hoogspanningsnet Hardware: De HSNetMeter

Load door Hans » 15 sep 2018 08:58

Veel plezier op vakantie. Dit is wel een aardig goede tijd: drukte voorbij, hangjeugd weer op school, maar de visbak is nog warm.

Zelf ben ik blij dat ik de meter reeds begin juli in elkaar heb gesoldeerd. Toen de burnsite buiten eenmaal goed los ging traden er vanzelfsprekend heel andere werkzaamheden op hier in een agrarische omgeving. :s
Daar komt bij dat de bouwwerkzaamheden op het erf hun voltooiing naderden en dan is er altijd meer detailwerk dan voorzien. Ook zijn er wat grote renovaties aan mijn weerstation bezig. Het is zover, zelfs Hans gaat digitaal. (Ik kon mijn analoge meuk niet meer uitleggen aan de andere honderden leden van de weervereniging, zeker niet met zo'n perfecte locatie plus relatief geringe leeftijd en enige voorbeeldfunctie vanwege een bestuurspositie.) Dat betekent een heel project met een meteobridge, andere apparatuur en zendproblemen doordat de meetlocatie honderden meters buitengaats staat zodat een sterkere zendverbinding nodig is. Verder moest de hut opnieuw in de verf, de tuikabels van de meetmast zijn aan renovatie toe en ga maar door.

De situatie met de HSNetmeter hangt hier geduldig in de wacht in de kast. Als ik een mini-HDMI kabel heb gescoord zien we wel even verder.
Trots geboren in het 110 kV-gebied

Plaats reactie