Ondergrondse hoogspanningsverbinding Bommelerwaard.

Discussieer mee over de wereld van het grootschalig elektriciteitsnet en alles wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
Nico uit Gouda
380 kV
Loads: 382
Aangesloten op: 13 jun 2014 14:05
Favoriete mastsoort: De torenmasten N van Kampen

Ondergrondse hoogspanningsverbinding Bommelerwaard.

Load door Nico uit Gouda » 20 dec 2016 19:08

Hallo iedereen. TenneT legt een ondergrondse hoogspanningsverbinding aan in de Bommelerwaard. Lees hierover op http://www.tennet.eu/nl/nieuws/nieuws/t ... elerwaard/ Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.

Moderator: ik kan de topic over deze stroomstoring niet vinden, ik hoop daarom dat je mijn bericht daarbij kan gaan zetten waarvoor hartelijk dank. En na 'verhuizing' van bovenstaande posting daar naar toe deze tekst verwijderen s.v.p.!

Mastbeeld van deze aansluiting
Peter
380 kV + Netkaartcrew
Loads: 3093
Aangesloten op: 07 dec 2011 20:02
Favoriete mastsoort: Donaumast
Dichtstbijzijnde trafo: Almelo Tusveld

Re: Ondergrondse hoogspanningsverbinding Bommelerwaard.

Load door Peter » 20 dec 2016 23:16

Ik dacht eerst dat die kabel van Zaltbommel wellicht naar 's-Hertogenbosch zou gaan aangezien er lang geleden zelfs een 50kV verbinding is geweest tussen beide plaatsen maar ik zie dat deze kabel dus vanuit Wamel gaat komen. Wellicht kan TenneT dan ook de bovengrondse 150kV verbinding tussen Wamel en Druten van een tweede circuit voorzien.

Mastbeeld van deze aansluiting
Hans
Site Admin + actief in het mainsite team
Loads: 3082
Aangesloten op: 03 dec 2011 20:49
Favoriete mastsoort: Tonmast
Dichtstbijzijnde trafo: Veenoord en Wageningen

Re: Ondergrondse hoogspanningsverbinding Bommelerwaard.

Load door Hans » 21 dec 2016 11:05

Voor dit project is een nieuw topic prima op zijn plek Nico.

De kabel die je wist dat zou komen, om het eens taalkundig volstrekt onjuist uit te drukken. Het derde circuit tussen Zaltbommel en Tiel staat al een aantal jaren in de planning, maar die leek telkens beraamd te worden als (tsja) gewoon een derde circuit tussen Zaltbommel en Tiel maar dan als grondkabel uitgevoerd. Een kopietje van Oterleek-Westwoud.

Dat er nu besloten is om het circuit vanaf opstijgpunt Wamel aan te leggen had ons eigenlijk niet mogen verbazen. Het is hetzelfde deelnet (dat is met Den Bosch niet het geval) en het levert dus geen problemen op met doortransport. De vraag is alleen wat de precieze netsituatie wordt: gaat men vanaf Wamel die kabel onder de Waal door boren om 'm met een nieuw kabelveld op Tiel aan te sluiten? Of wordt alleen het opstijgpunt op Wamel verdubbeld waarna zoals Peter al aangeeft het tweede circuit in de maaswaaltjes tot aan Druten kan worden gehangen, waardoor gewoon een soort splitsing ontstaat op Wamel? Of misschien wel beiden, waardoor er een klein schakelstationnetje zal verschijnen op Wamel?
In theorie is het zelfs mogelijk om quick and dirty hard te takken vanaf Wamel zelf. Al lijkt me dat laatste niet bepaald voor de hand liggend.
Trots geboren in het 110 kV-gebied

captain007
110 kV
Loads: 129
Aangesloten op: 23 apr 2013 22:31
Favoriete mastsoort: donaumast
Dichtstbijzijnde trafo: Druten

Re: Ondergrondse hoogspanningsverbinding Bommelerwaard.

Load door captain007 » 12 jan 2018 10:39

Is er eigenlijk nog nieuws over dit project? Volgens de planning op de site van Tennet zou het werk in 2018 moeten beginnen. Vond wel nog een studie over de mogelijke trajecten (waar trace 1 uit is gekomen). Ook vraag ik mij net zoals Hans al eerder zich af vroeg of er dan mogelijk een tweede draadstel naar Druten komt.

Mastbeeld van deze aansluiting
Knarvel
380 kV + Netkaartcrew
Loads: 893
Aangesloten op: 29 apr 2012 18:19
Favoriete mastsoort: Gaffelmast
Dichtstbijzijnde trafo: Waarderpolder

Re: Ondergrondse hoogspanningsverbinding Bommelerwaard.

Load door Knarvel » 15 jan 2018 22:39

Als je de tracee-studie leest, zul je zien dat er her en der over een verbinding Druten - Zaltbommel wordt gesproken. Dus mogen we er wel van uitgaan dat er een tweede circuit bijgehangen zal gaan worden.

Plaats reactie